mobiel +39 379 293 5202 (whatsapp bellen of appen) of thuisnummer +39 075 5454 588

Fietsen en Wandelen

Wij zijn aangesloten bij Albergabici en Via di Francesco

Reist u met de fiets? Vind je het heerlijk om Italië al fietsend te ontdekken? Albergabici is de oplossing om uw fietsvakantie op de best mogelijke manier te organiseren : u vindt er namelijk faciliteiten die zijn uitgerust om aan uw fietstoeristische behoeften te voldoen. Het portaal van de structuren die het fietstoerisme in Italië promoten. Ook wij zijn bij deze organisatie aangesloten en hanteren dan ook speciale prijzen voor onze fietsliefhebbers. Neem contact met ons op via email : info@casabiron.com of via whatssApp (bellen of appen) +39 379 293 5202 voor meer informatie en mogelijkheden.

Voor meerdere accomodaties mogelijkheden om uw route uit te stippelen

https://www.albergabici.it/it/

Op zoek naar een mooie wandel of fiets uitdaging?

De Sint-Franciscusroute is een route te voet of per fiets die verschillende “plaatsen” met elkaar verbindt die getuigen van het leven en de prediking van de heilige van Assisi; een “nieuwe” pelgrimsroute , die bedoeld is om de franciscaanse ervaring opnieuw te introduceren in de landen waar de arme man doorheen liep op zijn reizen.
In zijn trouw aan het verhaal van Sint-Franciscus is de Weg plausibel en charmant: de landschappen die de pelgrim zal zien zijn dezelfde die vreugde brachten in het eenvoudige hart van Sint-Franciscus; stopplaatsen bewaren de herinnering aan zijn woorden en zijn gebaren; de mensen die je onderweg tegenkomt zijn familie van hem. Ondanks alles is Umbrië het land van Francesco gebleven, gevoed door een spiritualiteit die spreekt van liefde voor de kleine dingen, van respect en dankbaarheid voor de schepping, van genereuze gastvrijheid voor de volgende man, wie hij ook mag zijn.
Wandelen op de Sint-Franciscusweg is dus een authentieke spirituele reis die tegemoet komt aan het verlangen van de mens, zelfs de moderne mens, om de zin van zijn eigen bestaan ​​diep in zichzelf te zoeken. De figuur van Sint-Franciscus, die boven Assisi uittorent, wat de eindbestemming van de wandeling is, vergezelt je in werkelijkheid de hele reis en spreekt tot het hart en de geest van de reiziger over de mogelijkheid om je dagelijkse leven in totale harmonie met de wereld te leiden , met de mens en met God.
Het is een kostbare levenskunst en het meest authentieke resultaat van de reis naar Assisi: een geschenk dat Umbrië van Sint-Franciscus kan schenken aan de pelgrim of aan iedereen die het met een open hart nadert. 

Er zijn verschillende routes:

*De noordelijke route vanaf La verna tot Assisi 200 km

*De zuidelijke route Rome tot Assisi 300 km

*De Romeinse weg vanaf La verna tot Rome 500km

Alle routes zijn verdeeld in verschillende etappes en uiteraard kun je zelf ook de etappes verlengen of verkorten. Ook is er een speciale pelgrimspaspoort te bestellen zodat je kunt stempelen langs de route om uiteindelijk een getuigenis te mogen ontvangen.

Ook wij zijn bij deze organisatie aangesloten en hanteren dan ook speciale prijzen voor onze pelgrim wandelaars of fietsers. Neem contact met ons op via email : info@casabiron.com of via whatssApp (bellen of appen) +39 379 293 5202 voor meer informatie en mogelijkheden. Wij hebben ook een gratis ophaal en wegbreng service om op een afgesproken punt van de Via di francesco u te komen halen en de volgende ochtend weer terug te brengen. Voor meer informatie over de route kunt u terecht op de website:

https://www.viadifrancesco.it/en/