mobiel +39 379 293 5202 (whatsapp bellen of appen) of thuisnummer +39 075 5454 588

Informatiemap

Inhoudsopgave

* Handige weetjes op het terrein

* Huisregels

* Belangrijke telefoonnummers

* Tips in de omgeving

Wat leuk dat jullie bij ons Casa Biron verblijven!

Casa Biron bestaat vanaf 30 mei 2022 in de oude ‘molino’.

Vroeger is het huis een echt werkende molen geweest.

In 1958 was er een enorme aardbeving en werd de molen door het noodlot stil gezet.

De kleine rivier die door de molen stroomde was door de aardbeving dichtgevallen en verschoven. Dus kon de molenaar zijn werk niet meer voortzetten. Sindsdien loopt er nu een gezellig kabbelende beek langs het huis en terrein.

Bij binnenkomst van het traphuis hangt op de 1ste verdieping nog een foto van de ‘molino’ zoals hij vroeger was voor 1958 en nog steeds werkend was.

De familie is wel hier blijven wonen en hebben besloten een gedeelte erop te bouwen voor hun oudste zoon zodat hij daar met zijn gezin kon wonen.

(het gastenverblijf B&B gedeelte).

Om het gezinsleven en de gezelligheid te behouden hadden ze besloten om beneden de keuken te realiseren zodat ze gezellig met elkaar konden blijven eten en lekker konden natafelen.

Wij Ronnie en Bianca waren op slag verliefd geworden op het huis, de tuin en de prachtige omgeving.

Voor ons was het dan ook een eer om dit mooie familie huis te mogen kopen. Juist omdat het huis al zo lang in de familie was en dat wij wisten dat het huis voor hun heel veel betekend.

Dit huis heeft een onwijs mooie geschiedenis en wij willen dan ook heel erg graag goed voor dit huis en 10 hectare grond/tuin zorgen.

Wij proberen het dan ook stukje bij beetje weer zijn volledige glorie terug te geven ( behalve de molen zelf dan).

Wij doen enorm ons best en mist u wat laat het ons dan zeker weten!

Dan kunnen we dat op ons verlanglijstje/ to do list bijvoegen.

Wij hopen dat u net zo zult genieten van deze mooie plek als dat wij dat doen.

Ook voor tips en trics staan we altijd open!

Veel plezier en als er vragen zijn stel ze gerust!

Team Casa Biron : Ronnie en Bianca en Kevin

Handige Weetjes op het terrein

-Omdat we een ecologisch systeem hebben kunnen wij geen toiletpapier in de toilet deponeren.

Hiervoor staan kleine afvalbakjes naast de toilet.

Graag vragen wij dan ook uw medewerking om de toiletpapier hierin te doen.

– Omdat wij een natuurlijk watersysteem hebben is het bronwater.

Dit water is wel gezuiverd en kunt u heerlijk mee douchen , tandenpoetsen of eten koken, maar om te drinken is het niet lekker en raden we dan ook aan om dit water niet te drinken en flessen water te gebruiken. Ook voor de koffie en thee raden wij dit aan omdat het niet goed doorgekookt wordt en een rare smaak zal geven.

– Omdat wij een natuurlijk systeem hebben hebben wij bronwater.

Bij aankomst staat er een fles water voor de Dolce Gusto klaar en een fles water in de grote keuken op de koffietafel klaar.

Ook vind u in de koelkast in de keuken een fles water (normaal,plat) en een fles frizzante (bubbel,spa rood) koud aan zodat u in ieder geval gelijk even lekker wat kunt drinken.

– Doordat wij bronwater hebben zijn we afhankelijk van onze bron. Wij willen u dan ook vragen om samen met ons voor onze bron te zorgen dat deze niet uitgeput raakt. Door niet te lang douchen of onnodig de kraan te laten lopen zal onze bron ons blijven voorzien van water wat we uiteraard nodig hebben voor onze dagelijkse dingen.

– Wifi kunt u op inloggen door middel van onderstaande QR code. Lukt dit niet laat het dan even weten! Ook kunt u als u de WIFI open zet de naam Casa Biron zien code = 33333726 deze is sterk genoeg voor bij de picknicktafel een BBQ tafel. Helaas is het 4g/5g bereik hier niet aanwezig en kunt u alleen via internet bellen. (de eerste netwerk signalen zijn op bergpad 1 bij het bankje)

– De handdoek en keukensets zullen na iedere 3 dagen vernieuwd worden. Wilt u een extra handdoekset? Dat is mogelijk tegen een vergoeding van €7,- per set.

Wij vragen u de vuile was in de wasmand te deponeren boven in de hal.

– Bij verhuur appartement zal het bedlinnen iedere week verschoont worden.

Dit zal in overleg verwisseld worden.

– De minimarket is 24/7 geopend en zelfservice, als u wat pakt schrijf het voor u zelf op of betaal gepast in het potje. Heeft u hulp nodig vraag het gerust! Bankkaart betaling is mogelijk, Contant liever 😉

– Bij gebruik van de wasmachine kunt u de knop op de muur omzetten naar I

vervolgens kunt u aan de draaiknop het beste naar programma D draaien en de knop uittrekken.

Bakje 2 zal vollopen met water en kunt u ook hierin de wasmiddel toevoegen.

(het is een oude wasmachine maar programma D kun je voor iedere was veilig gebruiken , de andere programmas werken niet helemaal lekker)

– In het kleine woonkamertje op deze verdieping bevind zich een televisie. Dit is een android tv en bevat verschillende apps.

Nlziet is ingeschakeld en kunt u voor gebruiker Casa Biron gast kiezen en uw favoriete tv programmas kijken/ terugkijken of vooruitkijken.

De apps Netflix, Primevideo etc. staan geinstalleerd dus heeft u thuis een abonnement dan kunt u daarmee inloggen.

– Roken in onze verblijven in NIET toegestaan.  Gelieve alleen buiten te roken en uw sigaret netjes op te ruimen in de asbak. LET OP! Het kan erg droog zijn dus pas op met vuurvonkjes.

-Heeft u zonder ontbijt gereserveerd maar wilt u toch een dag een keertje ontbijt bijvoorbeeld op de vertrekdag of een andere speciale dag?

Dat is geen probleem laat het ons weten en wij zorgen voor een heerlijk ontbijt voor €7,99 p.p of een klein italiaans ontbijt voor €3,99 p.p

Deze wordt op de gewenste tijd (met u in overleg) geserveerd aan de grote tafel in de gezamelijke keuken of bij mooi weer en op aanvraag bij de picknicktafel of BBQ tafel.

-Wij hebben regelmatig mee eet avonden! Kijk op het bordje bij onze minimarket. Maaltijd is incl Rode/witte wijn, Water normaal/frizzante, koffie/thee en Limoncello

Interesse om mee te eten? Laat het ons zo spoedig mogelijk weten.

-Wij organiseren regelmatig Pasta – Pizza – avonden!

Interesse? Laat het ons weten! (gelieve 1 dag van te voren ivm voorbereiding)

*Met de pizza avond zult u zelf uw eigen pizza maken en beleggen.

Er is voldoende keuze om uw pizza naar eigen smaak te maken.

Daarna zal deze in de houtgestookte oven gebakken worden !                                            €15,00 p.p /Kinderen tot 12 jaar €10,00

*Met de pasta avond zullen we zelf pasta maken!

Deze rollen we door de pasta machine en koken we deze gaar in de pan.

Er zijn 2 verschillende soorten sauzen die u bij uw gemaakte pasta kunt doen.

Bolognese saus met tomaat en stukjes gehakt of een frisse citroensaus met basilicum of vongole (schelpjes)                                                                                                             €17,00 p.p / Kinderen tot 12 jaar €12,00

– De verschillende zitjes in de tuin en bij het bergpad zijn vrij te gebruiken.

Ook de BBQ opgebouwd uit stenen is vrij te gebruiken. Wel vragen we u het ook weer netjes en schoon achter te laten zodat de volgende gasten er ook direct weer van kan genieten.

– Alle faciliteiten bij Casa Biron zijn op eigen risico te gebruiken. Casa Biron kan nergens verantwoordelijk voor worden gehouden bij schade aan persoonlijke spullen  en/of lichamelijke verwondingen.

– Het zwembad is een zwembad van 7,5 x 3,5 en ongeveer 1,20m diep en heeft een speciaal zoutwater systeem waardoor het zout omgezet wordt in natuurlijke chloor.

Een buitendouche is aanwezig en gelieve eerst af te spoelen voordat u het zwembad betreed.

Hierbij helpt u ons het zwemwater optimaal te houden.

Deze wordt in de ochtend om 8.00 uur geopend en 21.00 uur gesloten.

Wilt u er andere tijden gebruik van maken? Laat het ons weten!

Uiteraard vragen wij ook hiermee netjes om te gaan en niet te duiken ivm veiligheid en geen ‘bommetjes’ ivm waterverlies

– Ons terrein is 10 hectare groot! Dit is niet omheind ,maar wel hebben wij in de tuin verschillende plekjes gemaakt waar u heerlijk kunt genieten en lekker kunt liggen of zitten. Ook hebben we  een mooie natuurlijke beekloop met verschillende watervalletjes.

Hier kunt u heerlijk genieten van het kabbelende water. Honden mogen hier ook lekker opfrissen en spelen in het water.

Ook kunt u de uitdaging aan gaan om 1 van onze bergpaden te bewandelen voor een prachtig weids uitzicht.

Deze zijn duidelijk door de geplaatste pijlen.

Het zijn pittige tochten en raden u ook aan water mee te nemen en op de zonnige dagen niet op het heetst van de dag te wandelen.

Laat ons weten wanneer u gaat wandelen! Onze terreinhond Suus loopt anders mee en dat hebben we liever niet ivm de openbare weg

– Wilt u lekker op pad maar geen sleutel meenemen? U mag altijd de sleutel bij ons afgeven of in het sleutelkastje doen bij de entree B&B (code 2022) zodat u het niet mee hoeft te nemen als u lekker op pad gaat.

*Bergpad 1 bevind zich net na het zwembad naar links.

Halverwege de berg staat een bankje waar u even kunt uitrusten (hier is ook het eerste 4g/5g netwerk signaal te ontvangen) eenmaal boven op onze berg steekt u het veld over naar een grindpad en gaat u links. Deze route is een klein stukje over de gewone weg terug deze route is 3,5km

* Bergpad 2 bevind zich langs de beekloop naar achteren net na de kleine waterval links ( kleine oversteek) en is iets zwaarder en moeilijker lopen als 1, maar is dan ook hoger!

Dit bergpad bestaat uit een uitdagend pad van stenen , losse keien ,maar ook loop je tussendoor heerlijk in de schaduw van de bomen.

Flora en fauna is bij dit bergpad ook zeker wel aanwezig.

het uitzicht is fantastisch! En kun je ons weiland/grasland zien van bergpad 1. Deze route is 7,5 km

* Pad 3 is een vlak en bevind zich langs de beekloop naar achteren net na de kleine waterval links (kleine oversteek) bij het rozenveld deze route is 1,5km en blijft op eigen terrein

Huisregels

Inchecken is vanaf: 16.00 uur

Uitchecken is tot: 10.00 uur

Late uitcheck tot 15.00 uur mogelijktegen een meerprijs van €25,00

Als de omstandigheden het toelaten, kunnen deze tijden worden gewijzigd, maar het is raadzaam om dit van tevoren te bespreken.

De kamer/appartement dient schoon en netjes te worden aangetroffen. Is dit niet het geval, dan moet dit onmiddellijk aan degene, die de ontvangst regelt gemeld worden, zodat deze het één en ander kan herstellen. Bovendien dient de huurder dit binnen 24 uur aan te melden

Schoonmaakprocedures:

  • Schoonmaken gebeurd met desinfecterend middel
  • Alle handdoeken en beddengoed worden op minstens 60ºC gewassen
  • Oppervlakken die veel aangeraakt worden, worden met desinfectiemiddel dagelijks schoongemaakt bij verhuur B&B (zoals aanrechten, lichtschakelaars, handvaten en kranen) bij verhuur van het appartement dient u dit zelf bij te houden

Bij het vertrek dient de huurder de kamer/appartement schoon en netjes achter te laten

Hou rekening met andere gasten en muziek is gezellig maar niet te luid.

Honden zijn bij ons van harte welkom, graag aangelijnd houden bij andere gasten mits niemand er problemen mee heeft en de hond graag wil spetteren en spelen in de natuurlijke beekloop

Ontlasting graag zelf  opruimen , hier is een speciale schep voor bij het terras op de hoek.

Belangrijke telefoonnummers:

– Locale Politie Carabinieri 075/9460013

– Politie 113

– Brandweer 115

– Ambulance 118

Adres om door te geven

Vocabolo, Molino Sant’Anna 32, Pietralunga, Perugia

Apotheek:

Farmacia Pietralunga

Via Gabriotti, 06026 Pietralunga PG, Italia

dichtstbijzijnde Pinautomaat:

San Paolo bank – Via G. Marconi, 32, 06026 Pietralunga PG, Italia

Unicredit bank – Via Gabriotti, 22, 06019 Umbertide PG, Italia

Supermarkten:

Emi Supermercato, Pietralunga 4,8km

Supermercato Tigre ,via delle Noci, Pietralunga 5,7km

Coop Gubbio, P.le Martiri umbri della resistenza 19km

Tips in de omgeving

Eten en Drinken ( wij reserveren graag voor u een tafel)

* Pizzaria il Triangolo – Pietralunga

* Pizzaria lo Scacciapensieri- Pietralunga

* Trattoria Mandrelli- Pietralunga

* Locale restaurant – Pietralunga

* bar Asia- Pietralunga

* bar Borschetto- Pietralunga

* Fabiano ( truffelmenu’s)- Gubbio

* Locanda Del Conte vico- Fossato di Vico (nabij Gubbio/Branca)

* Caffe Latino (lunch met vis) – Castiglione del lago

* Wijnproeverij en/of Truffel zoeken eventueel te reserveren via ons www.chiesadelcarmine.com

* Lombardische fort zie je zeker als je Pietralunga in komt: de overblijfselen van de toegangspoort tot het oude kasteel, gebouwd in de Lombardische periode, rond de achtste eeuw na Christus als gastaldische zetel en militaire buitenpost en de vijfhoekige uitkijktoren en verdedigingstoren, gewoonlijk Rocca genoemd.

* Kasteel Rocca D’aries in Montone

  http://www.medioevoinumbria.it/edifici-storici/castelli-e-fortezze/rocca-daries

*Grotta di Monte Cucco www.grottamontecucco.umbria.it

*De hoogste tibitaanse brug van europa

 www.visitsellano.info/en/discover-sellano/tibetan-bridge

* Watervallen: -De marmore Waterval bij Terni https://www.cascatadellemarmore.info

                        -De menotre waterval bij Foligno

                        -Nera river park Het Nera-rivierpark is een beschermd natuurgebied van ongeveer     2.200 hectare met aanzienlijke ecologische waarde, gelegen in de gemeente Terni, dat het deel van de Valnerina omvat dat van Ferentillo naar de Marmore-waterval gaat en de rivieren Velino en Nera omvat

* De stervende stad Civita di Bagnoregio ( dit is een stad die steeds verder afbrokkelt en zal                                            verdwijnen )

* Frassasi grot https://www.frasassi.com

* Lago di Trasimeno voor heerlijke wateractiviteiten

* Perugia is een mooie stad met volop winkel gelegenheid.

* Paardrijden/ buitenritten bij Badia centro ippoco www.centroippicobadia.it

* Proeverij in de Biertuin met eigen bier en locale gerechten www.birradelcatria.com

   (verschillende soorten bier zijn ook bij ons verkrijgbaar

* Sculture in Ferro showroom Montone https://www.alunnialberto.com/it/home/

Kunstwerken van ijzer ook te zien en te koop in onze hal van de B&B ingang

*Historische middeleeuwse dorpjes en steden vol met bezienswaardigheden:

– Perugia (51km)

– Montone (10km)

– Citta di Castello (36km)

– Gubbio (23km)

– Asissi (65km)

– Arezzo (72km)

– Castiglione del lago (79km)

– Spello (70km)

– Fano (adriatische zee 83km)

* Lago di Trasimeno voor heerlijke wateractiviteiten

* Perugia is een mooie stad met volop winkel gelegenheid

Pretparken en waterparken

* Italia in Miniatura in Rimini https://www.italiainminiatura.com

*Acquario di Cattolica ( beste om dit te combineren met  een combiticket italia in Miniatura)

* Aquafan waterpark ,Viale ascoli Piceno, 6, 47838 Riccione Rimini (0039541-603050)

*Waterpark Umbertide https://www.azzurrapiscine.it/piscina-di-umbertide

*Tavernelle Aquatic Park https://www.azzurrapiscine.it/aquapark-tavernelle/

*Laguna Park https://www.lagunaparktrasimeno.it/

*Le Piscine S.r.l https://www.acquaparkpincardini.it  Sansepolcro

*Arenas Parco Acquatico Family waterpark, Viale Paolo Toscanelli 51, 47921 Rivabella Rimini

*Parco Acquatico Atlantica , Piazza Marco polo 4 ,47042 Cesenatico

*Mirabilandia pretpark https://www.mirabilandia.it/

*Fiabilandia pretpark , Via Gerolamo Cardano, 15 Rivazzurra ,47924 Rimini

*Carpegna Park- Family Adventure mountain , Passo Cantoniera, 61021 , Carpegna

*Oltremare Pretpark (dolfinarium) https://www.oltremare.org/ Riccione, Rimini

Heeft u zelf nog iets leuks gedaan wat zeker in deze tipslijst thuishoort?Laat het ons weten!